Gormi kocsmája

Ha zavar a füst meg hogy feszt inni kell, vagy kiskorú vagy, netán nő és utálod, hogy míg a legütősebb érveid sorolod a melled nézik, de azért csak elmondanád te is a magadét, akkor támaszd itt a pultot egy szövegnyi időre.

Friss topikok

  • gormi: Igen, ez valóban nem egyszerű kérdés, merthogy ma a legtöbb ember, aki meghal az még életben tarth... (2007.11.22. 13:40) Erdő úr normális?
  • gormi: A legnagyobb szemétségnek azt tartom, hogy még mindig nagyon sok lánynak kivágják a csiklóját, neh... (2007.11.21. 22:33) Szülj kapualjban!

Linkblog

Archívum

HTML

Gaskó: Szörnyű hideg van idekinn..

2007.11.22. 09:43 | gormi | Szólj hozzá!

..menjunk má' vissza az állam melegébe! Mondja Gaskó, merthogy mi ez a munkás, magyar, érték, izé ellenes nyumulás, ez a mániás racionalizálas,  privatizáció, reformkodás?! Babrálják itten a mi jó kis államanyánkat, miközben gyermeki népe meg kirakva az óvó gondoskodásból éhezik és fázik. Le a reformokkal! Éljen az erős és gondoskodó állam! Éljen a polgárok és plebejusok, a színészek  és a kocsirendezők örök és megbonthatatlan barátsága! Éljen a nép és éljen a köztulajdon!

Persze Gaskó ravaszabb, és nem adta ki előre a transzparensekre való jelszavakat, megvárta hogy is fog ez a katyvasz végződni. Szemszögéből láthatólag jól, mert már hajnalban boldogan és kipirult arccal büszkélkedett, hogy hosszú évek óta, most sikerült a legnagyobb kárt csinálni. Tervezik már a következő akciójukat, amikor remélik, hogy a mostaninál még több embert sikerül egyszerre megszopatniuk.
Persze, van ennek másik oldala is, hogy a sztrájk kell, mert a mocskos kapitalista másképpen nem hallja meg hogy beszélnek hozzá, csak ha kárt okoznak neki, amiben sok igazság van és ezért tüntetni bizony kell néha. Csakhogy ott világos, hogy mi a pálya. A munkavállalók a munkaadói érdekekkel szemben egy konkrét ügyben megvédik magukat. De ez a mostani micsoda? Mert hogy nem sztrájk, az biztos. Tüntetés a munkahelyen, polgári engedetlenség, útlezárás? Mi a szar ez? Miért nem mondják, hogy mondjon le a kormány, mert itt hatvan éves férfiakat munkára kényszerítenek, mert mindenkitől be akarják szedni a hozzájárulást, aki valamit elvesz a közösből, mert nem akarják mindenkinek féláron adni a gázt, mert tehetségtelen barmok, akik nem tudnak többet szétosztani, mint amennyi a bevétel. Mondják már ki, hogy ez tüntetés, nem sztrájk, oszt jónapot. Azt értenénk. Ja, hogy az akkor iskolában zajló politizálás lenne, ráadásul a baromira zagyva szöveggel? És netán lekopna a szakszervezetnek alapból kijáró látszólag egyetemes szimpátia? Mert így, mintha semleges erőként emberkednének. És hát, hogy nézne az ki ha a suckszervezet el akarná kergetni a szocikat? Ilyet nyilván nem akar Gaskó, - bár az állami gondoskodás víziójában ma a fidesz sokkal nagyobbat vetít.

Nem, Gaskónak esze ágában sincs a jó kis maszopot kikeverni a hatalomból, Épp ellenkezőleg. Vissza akarja, most éppen fidesz támogatással terelgetni a jó ki államista útra. Szili már ugrásra kész, a jószocikeller már benyújtotta nagyon fejlett ötletét a T.háznak, hogy hagyjuk abba az egészet, amit eddig csináltunk, kérjünk elnézést és kezdjük el most osztogatni a lét nagyon gyorsan, hogy mire jön az új választás megint itt ülhessünk szépen együtt mindannyian.  Hát nem fog menni, több okból, de az most más téma.

A lényeg, hogy Gaskó most olyasmit csinál, aminek a szakszervezet fogja a legnagyobb kárát elszenvedni. Beviszi az érdekképviseleti mozgalmat a politizálás olyan területére, ami a rendszerváltás óta már nem az ő dolga. Az egypárt rendszerben még az volt. Most viszont ez a kormányok, pártok illetve az őket támogató vagy utáló tüntetők története.
Ha ezt Gaskóék összekeverik, ne csodálkozzanak, ha majd egyszer, valódi bércsatában nem lesz mögöttük az eddig létező, többnyire egységes társadalmi szimpátia.

A bejegyzés trackback címe:

https://gormi.blog.hu/api/trackback/id/tr6237869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása