Gormi kocsmája

Ha zavar a füst meg hogy feszt inni kell, vagy kiskorú vagy, netán nő és utálod, hogy míg a legütősebb érveid sorolod a melled nézik, de azért csak elmondanád te is a magadét, akkor támaszd itt a pultot egy szövegnyi időre.

Friss topikok

  • gormi: Igen, ez valóban nem egyszerű kérdés, merthogy ma a legtöbb ember, aki meghal az még életben tarth... (2007.11.22. 13:40) Erdő úr normális?
  • gormi: A legnagyobb szemétségnek azt tartom, hogy még mindig nagyon sok lánynak kivágják a csiklóját, neh... (2007.11.21. 22:33) Szülj kapualjban!

Linkblog

Archívum

HTML

Szülj kapualjban!

2007.11.17. 08:18 | gormi | 10 komment

Nem akarsz nőgyógyásszal találkozni, de azt sem akarod, hogy a hatóság maceráljon? Vagy egyszerüen csak gyorsan jön rád és úgy tágulsz mint az univerzum, akkor a legjobb hely a szülésre egy kies senkiföldje. Ha megvagy vele, akkor korrektül tekerd rá a porontyra a kábelt, majd dugd be az első kirakott inkubátorba és a kutya se fog felelősségre vonni. Persze a méhlepényt azért rúgd be egy kuka alá, nehogy a korai piacra nyomuló nyugdíjas elcsússzon rajta, mert az már lehet, hogy veszélyeztetés.
Ha viszont vén, 35 éves, zakkant értelmiségi vagy és mantra-kórusra, fejen állva akarod világra hozni a lúrkót, majd a Fény útja misztérium-ritus alapján akarsz csillagjázmint ültetni a placentára, akkor viszont megszívtad.

Kategóriájában már megint a miénk lesz Európa leghülyébb törvénye.
Mit jelent az a baromság, amit egy nagyfejű nyilatkozott a napokban, hogy az tuti nem lehet, hogy a szülés ne orvosi felelősségre történjen?! Már hogy ne lehetne! Szülői felelősségre, ahogy mindig is történt, meg történni fog. Merthogy történt baj otthon szülésnél? Hát persze, de a kisebb felszereltség ellenére, arányaiban nem több mint a kórházban. Ahol, ha kell, ha nem császároznak, programozzák a szülést stb. Csak a közvetlen környezetemben van 4-5 oxigénhiánnyal született gyermek. Nem fikázom a dokikat, de nem kell lefelelőtlenhülyézni azt a nőt sem, aki hisz a biológiájában meg valami meghittségben.
Persze értem én, hogy ez a Születés-ház is furcsa valami. Mondjuk mi lenne, ha én meg megalapítanám a Berhelés-házát, ahol mindenki, aki utálja a szervízeket - sokan vagyunk - valami tanácsadás mellett megszerelhetné a kocsija fékét, gázbojlerét vagy a gyerek villanyvasútjának a trafóját. Ha végzett, akkor meg dobjon be pár ezrest a malacperselybe, oszt annyi. Formailag kicsit gáz lenne az is.
De a lényeg, hogy ez már megint egy túlkavart szabályozás. Pár honap múlva majd a fogász kollégium támad, hogy szabályozzák a madzagos foghúzást? Mert sok felelőtlen szülő nem sterilizált cuccokkal rántja ki a hülye vigyorú kiskrapek metszőjét?
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://gormi.blog.hu/api/trackback/id/tr22231834

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster 2007.11.21. 13:27:51

Hát izé. Nem is tudom. Mint férfi nem érzem át igazán a szülés misztériumát, ahogy mondani szokás, de az a gyerek, aki a jövő ködében születésére vár, az enyém is lesz félig, és én szeretném, ha a legbiztonságosabb környezetben születne. A nők ebbe bele fognak kötni, de kívülállóként a szülés veszélyes üzemnek tűnik. Lehet, hogy a kórházban is halnak meg gyerekek, de azok otthon is meghaltak volna, míg az otthoni esetek egy részét egy kórházban meg lehetne menteni. Az a néhány gyerek is sokat számít.
Szerintetek?

Komplikato 2007.11.21. 14:03:39

Elég jó kis bejegyzés. Én ott kaptam fel a vizet, mikor rádiós beszélgetős műsorban a doki bá arra hivatkozott, hogy így természetes (mármint korházban!?) a szülés. Az nem zavarta, hogy 1700-as évekig a nők NEM fekve szülnek, ahogyan a legnehezebb, leghosszabb és legjobban fáj, se az, hogy jobb helyeken nem feltétlen kell gátmetszés amit boldog boldgotalannak osztanak egyesek növelve a fetőzésveszélyt.

Mióta kirúgták az egyik kórházból azt a hentes szülészdokit, aki injekcióval mindíg saját ügyeletre időzítette a szüléseket és ezzel jó sok sérült és halott gyereket hagyott hátra, azóta k*rvára nem nyugtat a kórházi biztonságos szülés, mint leendő apukát.

simonmondja... 2007.11.21. 14:27:06

Na ne.
A nyíregyházi mama Budai villában szülését én nem nevezném otthonszülésnek. Míg idebumlizott, az se lehetett egy természetes az elfoly magzatvizével.
Hogy nincs több végzetes eset, ez vagy annak köszönhető, hogy , ha gáz van , bemennek a kórházba, vagy számoljuk hozzá az itt-ott talált kis elhaltakat, ezek is nyilván "otthon" születtek. Ez a bujkálás nekem nem túl meggyőző.
A gátmetszésről annyit, hogy, ha nem teszik, reped. A vágás könnyebben gyógyul, mint a tépés.
Az időzítésről és fektetésről pedig azt mondanám, hogy nem kell befeküdni. Aki szüléskor megy be, az nem lesz időzítve. Hajrá, hajrá.
A rémtettekhez nem tudok máshogy viszonyulni, mint hogy kár volt a férfiakat erre a pályára ráengedni egyáltalán.
Itt csesztük el.
A feketebábák pedig egyszerűen felelőtlen adócsalók.

simonmondja... 2007.11.21. 14:28:50

A felelőtlenséghez azon kívül, hogy nem adják a nevüket a munkájukhoz, még annyit, hogy egy szendvicsbolti eladónak is kell Egészségügyi könyv.

Komplikato 2007.11.21. 14:55:56

OFF: Elhiszem amit a gátmetszésről írsz, de asszonynak pont azzal ajánlott valaki dokit, hogy legritkább esetben csinálja, mert esetek többségében szükségtelen. Meg nem mellékesen nem szedi le börödet is pénzügyileg ... hahh "ingyenes" orvosi ellátás.

gormi · http://gormi.blog.hu 2007.11.21. 15:57:37

Egyszer láttam egy régi orvosi oktatófilmet a terhességi toxémiáról, úgy a 30-as évekből. Az tényleg vérfagyasztó horror volt, ahogy egy meztelen, agonizáló nővel bírkózott vagy 4-5 férfi. Persze nem bántották, jót akartak, csak valahogy nagyon nem volt emberi az egész. Aztán láttam egy magyar filmet is úgy a hatvanas évekből, a címére nem emlékszem, de ott is az volt az alapbeállítás, hogy a főorvos úr úgy vonult végig a 12 ágyas kórtermen, mintha ő adná az életet a csecsemőknek. Ebben igazad van simonmondja, hogy ez a paternalista szereposztás, ami a szülészorvosi attitűd része volt (van?) nagyon sok baj okozója lett. De nem gondolom, hogy ez kimondottan a férfiak hülye világa miatt van, mert akkor máskor se kellene engedni, hogy ott matassanak :))
Sztem maga a korszak volt olyan, amikor kialakult ez az orvosi szakterület, vagyis úgy 100 évvel ezelőtti világ, amikor beieivódott ez a hülye, pontosabban sértő alapállás ebbe szakmába. Persze még nagyon sok területen jelen van a szülészeten kívül is. Igaz, ott is vannak férfiak :))

simonmondja... 2007.11.21. 20:41:00

Nemrég hallottam, hogy - már nem tudom melyik arab országban - a nők annyira továbbtanulnak, hogy egyetemet végeznek és orvosok lesznek. Annál is inkább, mert a férfiak nem engedik a férfiorvosokat, hogy a nejükhöz nyúljanak, úgyhogy van nagy kereslet a női orvosokra.
Na ezt add össze.

gormi · http://gormi.blog.hu 2007.11.21. 21:03:21

Az egyik férfi ismerősöm dolgozott dokiként közel-keleten és ő is elmondta, hogy a pasasok ott ültek a rendelőben, míg a vizsgálat tartott. Nem tudom mennyire jó az nekik, hogy látják. Biztos széteszi a fene az agyukat közben. Melós dolog ez a totális kontroll a nők fölött :))

simonmondja... 2007.11.21. 21:11:37

Főleg, hogy olyan tök egyforma kis barna lurkókat produkálnak. Meg se látszana a fészekben a kakukktojás.

gormi · http://gormi.blog.hu 2007.11.21. 22:33:06

A legnagyobb szemétségnek azt tartom, hogy még mindig nagyon sok lánynak kivágják a csiklóját, nehogy az élvezet miatt mással is akarja. És akinek hüvelyi orgazmusa lesz, azzal mit csinálnak a bunkók? Mellé bevágják a nagy szöveget, hogy ez a hagyomány része, meg a lányok is akarják.

index.hu/velvet/onleany/circum0114
süti beállítások módosítása