Gormi kocsmája

Ha zavar a füst meg hogy feszt inni kell, vagy kiskorú vagy, netán nő és utálod, hogy míg a legütősebb érveid sorolod a melled nézik, de azért csak elmondanád te is a magadét, akkor támaszd itt a pultot egy szövegnyi időre.

Friss topikok

  • gormi: Igen, ez valóban nem egyszerű kérdés, merthogy ma a legtöbb ember, aki meghal az még életben tarth... (2007.11.22. 13:40) Erdő úr normális?
  • gormi: A legnagyobb szemétségnek azt tartom, hogy még mindig nagyon sok lánynak kivágják a csiklóját, neh... (2007.11.21. 22:33) Szülj kapualjban!

Linkblog

Archívum

HTML

Erdő úr normális?

2007.11.21. 12:09 | gormi | 9 komment

Hogy alig látni valami épeszű akciót a közéletben az teljesen nincs rendben, de hogy ekkora blődséget nyomjon a katolikus egyház feje, az már egyszerűen hihetetlen. Vagy inkább bűn. Mintha mindenkit megszállt volna valami démon. Aki nyilatkozik mind dühös és akkora baromságokat mond, állít, hogy szinte csak ufóként tudom valódi, földi történetként elképzelni azt, amit hallok.
Szóval, a napokban belehallgattam Friderikusz és Erdő Péter érsek beszélgetésébe, és nem hittem el, mekkora csavarral fikázza a liberálisokat. Erdő úr azt mondta ugyanis, hogy a libik olyan szinten tették félelmetes hellyé Hollandiát, hogy az idősek tömegesen emigrálnak Németországba mert félnek az euthanáziától! Míg mondta fájdalmasan és komolyan nézett, mintha maga is elhinné. Értsd, az öreg holland fél bemenni a kórházba, mert ott, mivel már szart se ér, csak viszi a pénzt, megölik. Németország viszont fasza hely, mert ott már nem bántják az öregeket, ott nyugodtan le lehet kapcsolni este a villanyt az ágy fölött. Az ember, aki ezt mondta, egyébként valami európai főpapi bigyó elnöke is, szóval nem az a nagyonhülyevalahonnankeletről. Legalábbis a többihez képest nem. Persze most már magam sem tudom, hogy mérik az értelmet arrafelé. Hogy a tények teljesen mások, az láthatólag nem zavarta. Mondjuk az, hogy az euró bevezetése óta sokkal jobban jár a nyugdíjas holland, ha németországban él. Igen, ez van, nagy trógerek az öreg hollandusok. Nem otthon költik el az államtól kapott pénzt, hanem azoknak tejelnek, akik gyerekkorukban alázták őket. Elvette az eszüket a nagy szabadság. Aztán amikor széteszi a rák a testüket hazamennek, hogy elaltassák őket, pedig kutya kötelességük lenne végigordítani az utolsó napjaikat, hogy Erdő úrnak igaza legyen.
Mi is a bajom ezzel? Nem az, hogy az egyébként protestáns hollandiának ilyen brutálisan beszólt a szentéletű, mert az az ő dolga. Amszterdamban egyébként sem érdekel senkit a kinyilatkoztató duma. Én sem vártam eddig sem sokat a katolikus "megmondó" egyháztól, de azért vannak még itten néhányan, akik azt hiszik ő a jóisten embere, akiket még bezárhat ez a szöveg valami középkori karanténba.
Szóval nem kéne szólni nekik, hogy ugyan állítsák már be a plébánián a Gergely naptárt?

A bejegyzés trackback címe:

https://gormi.blog.hu/api/trackback/id/tr68236809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2007.11.21. 13:10:17

Hát nálunk nem járnának jól a hollandok a krimóba, mer ot meg a klotyóba mindig ki van aludva a villany, hogy aszt se mindig tuggya az enber, hogy hány piszoár van, mer eccer az eggyik öszetörött, mer nem bírta el az Ibit, aki alig fér be a krimó ajtaján, és a Károj pedig aszmonta, hogy áthejeszték a piszoárokat az eggyik sarokból a másikba, és azér hugyozunk csak mindig mellé, de tudom, hogy a Károj csak el akarja terelni a figyelmet aról a tényröl, hogy a múltkor ő ment be az Ibivel a klotyóba, pedig az Ibinek retenetes kölniszaga van, ha nem vóna, akor meg ojan szaga lenne, mint sok hörcsöknek eggyüttvéve, mer sok ijen kis patkánya van othon neki. Szóval félelmetes hej nálunk a klotyó, de nem is jön be eggy holland se hozánk hugyálni.

Fatman 2007.11.21. 14:05:11

zia!

Az, hogy E.P. egy kőkemény fundamentalista, elég hamar kiderült, miután megválasztották!
Egyébként pedig tud ő mindent, csak nem érted a szemléletét!
Ha csak tíz ember beveszi a maszlagot, már nem volt hiábavaló a „misszió”! Annyival is többen járják az ő útját! Az egyház mindig is gyerekként kezelte az egyszerű embereket, hiszen ők a nyáj, a pap pedig a pásztor!

F.

Fatman 2007.11.21. 14:12:33

Helyesbítés: nem megválasztották, hanem a pápa nevezte ki

Leonard Zelig 2007.11.21. 14:21:05

Esterházy Péter fundamentalista ?

Fatman 2007.11.21. 14:32:12

Ha-ha-ha!

E.P.=Erdő Péter esztergomi érsek, legalább is ha helyesen dekódoltam az "Erdő úr normális?" címet!

megfigyelo 2007.11.21. 14:40:26

Esterházy Péter nem fundamentalista, de a maga modjan katolikus.

Egyebkent Varszegi Asztrik pannonhalmi foapat is azt irja, hogy a katolikus egyhazban meg a kozepkor van jelen - ki is osztotta ezert (implicite) Erdo Peter aug. 20-i beszedeben. Pedig nagyon igaza van.

XVI. Benedek felszolitotta a katolikus patikusokat, hogy ne adjanak ki fogamzasgatlokat - van is egy patika Pesten, ahol kovetik ezt - talan tobb is. Szerintem ez annak a meggyozo bizonyiteka, hogy a katolikus egyhaz nem fogadta el a vallasszabadsagot (amit annyira reklamal
pl. Kinaban), csak turi, mert nem tehet egyebet - de ma is ugyanugy megegetne az eretnekeket, mint a kozepkorban , csak hat nem teheti. (De turelmesen kivarja, amikor majd ujra megheti...)

gormi · http://gormi.blog.hu 2007.11.21. 14:46:04

Ez nem pásztori munka, ez szarkeverés. Ha mint egyházi vezető hazudik, márpedig annyira nem hülye, hogy ne tudná mi a valóság, akkor komoly gondba keveri azokat is, akik azért hisznek Istenben, mert szeretik az igazságot.

Fatman 2007.11.21. 14:50:55

Ez a kedvenc ellentmondásom!

Ha az élet egyik végén tilos a beavatkozás, akkor a másik végén miért kell kínok-kínja árán is benne tartani a lelket a testben? Hogy szegény isten hiába szólítsa!?

F.

gormi · http://gormi.blog.hu 2007.11.22. 13:40:07

Igen, ez valóban nem egyszerű kérdés, merthogy ma a legtöbb ember, aki meghal az még életben tartható lenne valameddig, mondjuk egy órát, egy napot, hónapot. Csakhogy olyan sokba kerülne, hogy azt a pénzt inkább olyan műtétekre, kezelésekre fordítják, ami hosszabb idejű és nagyobb életminőség változást hoz egy másik betegnek. Valahol, ez is euthanázia, kicsit másképpen, mint amit említettél, de lényegében szelekció. Hogy tudjuk a leghatékonyabban elkölteni az egészségügyi keretet. Namost Erdő úr nem erre gondolt, hanem hogy ott aktív euthanázia folyik. Persze igazad van, ha már föl vagyok háborodva, tudjam miről is beszélek, mennyire konkrét, hétköznapi helyzeteket is teremt ez a probléma kör, amit ma lényegében az orvos old meg. Akit aztán vagy feljelentenek vagy nem, merthogy ügyeletben meghalt Szétittambagóztamazagyam János bácsi, és lehet, hogy meg lehetett volna menteni..
süti beállítások módosítása